Rosalie Verté // Lichaams- en bewegingscoach

Wie ben ik

Mijn naam is Rosalie Verté, ik kom uit een muzikale familie uit Brugge en van kinds af speel ik piano. Muziek is nog steeds een trouwe vriend maar het medium die me meer vrijheid gaf ontdekte ik pas op mijn 16de: Dans!

Ik was af en toe een veel te serieuze puber die zich heel wat (filosofische en psychologische) vragen stelde. De dans gaf me de mogelijkheid om tot expressie te komen, creatief te zijn, te spelen.
Maar wat wilde ik met mijn leven? Geen eenvoudige vraag. Het was gemakkelijker om te weten wat ik niet wou. Na wat zoeken ben ik tot de ontdekking gekomen dat mijn roeping ligt waar de zoekende houding én bewegen, dans en muziek samenkomen. Ik wilde mensen gaan coachen/helpen via het medium van de beweging.

Als dans-bewegingstherapeut deed ik ervaring op in verschillende zorgcentra. Momenteel werk ik als dans- en bewegingstherapeut in het psychisch revalidatiecentrum Inghelburch te Brugge.
Met mijn opgedane ervaring ontwikkelde ik een persoonlijk visie en methodiek met als vertrekpunt een liefdevolle, accepterende en observerende aanpak.
Ik bied een beschermend, psychologisch en spiritueel kader aan en ben ervan overtuigd dat dit, naast de kennis van het lichaam met zijn expressieve mogelijkheden, belangrijke elementen zijn om tot verandering en groei te komen.

Als mens vind ik het belangrijk en boeiend om mezelf te blijven coachen en me bij te scholen. Ik volg dan ook nu en dan (dans)workshops. Hierbij betracht ik dezelfde accepterende en milde houding naar mezelf toe aan te nemen als ik in mijn werk nastreef…