Rosalie Verté // Lichaams- en bewegingscoach

Referenties

Als patiëntengroep hebben we Rosalie leren kennen als een vaardig en kundig dans- en bewegingstherapeute. Ze beschikt over een brede waaier aan technieken die ze op een doelbewuste en creatieve manier toepast. Rosalie is in staat om doelgericht in te spelen op mogelijkheden en beperkingen van elke patiënt. Door haar observatie en inlevingsvermogen en de ruimte die ze laat aan ons (de patiënten), weet zij een veilige sfeer te bereiken. Crisismomenten weet zij op een kalme en hulpvaardige manier aan te pakken. Wij hebben jou als heel deskundig dans- en bewegingstherapeute en aangenaam persoon leren kennen. Overtuigd zijnde van jouw capaciteiten, waarvan wij veel vruchten plukten, we wensen jou veel succes in je verdere carrière.

Groep 3 paviljoen 2 PTC Rustenburg, Juni 2015


Doorheen m'n revalidatieproces spendeerde ik menig uurtjes in gesprek met therapeuten en medepatiënten wat enorm heilzaam was om opnieuw enige orde in de chaos te krijgen, terug de zaken op een lijn te krijgen. Maar het was vooral de combinatie praten-lichaamswerk die gezorgd heeft voor doorbraken en vooruitgang gedurende dat proces. Bij Rosalie kon ik opmerken dat er in m'n lichaam evenzeer veel informatie, herinneringen en gevoelens opgeslagen waren die men via gesprekstherapie alleen niet kan bereiken. Onder begeleiding van Rosalie kon ik voorzichtig m'n lichaam opnieuw voelen onder de noemer dans, yoga, spelvorm, rollenspel, grenzen aftasten, stilstaan bij wat goed of veilig voelt en wat eigenlijk niet zo comfortabel aanvoelt...en dit alles in een veilige omgeving en onder deskundige begeleiding van Rosalie. Het is een veilig afstellen van lichaam en geest, 2 enorm belangrijke aspecten van onszelf die constant in beweging zijn maar, waarbij we in tijden van wanhoop, stress of depressie het lichaam soms links laten liggen terwijl dit rechtstreeks verbonden is met onze psyche. Dank u wel Rosalie!

David


" Bewegingstherapie... moeilijk te omschrijven wat het precies inhoudt. ik stond er alleszins niet voor te springen! Ik weet niet waar die weerstand vandaan kwam. Misschien dacht ik aan al te zweverig Yoga-gedoe, of had ik angst voor fysiek contact...? Hoe dan ook, bewegingstherapie met Rosalie beantwoordde nooit aan mijn idee. Het was nuchter en down to earth. Voel je lichaam! Voel wat er in je lichaam gebeurt. Geef er woorden aan. Leer bewust te worden van de fysieke gewaarwordingen in je lichaam. Ik had van kindsbeen af geleerd om signalen van mijn lichaam te negeren. Wat Rosalie betrachtte - in contact komen met je lichaam - was verdomd moeilijk voor me. Haar eindeloos geduld en haar niet-oordelende en ondersteunende houding hielpen me enorm. Alles kon, niets moest. Elke sessie werd afgesloten met een reflectiemoment. Ik herinner me dat ik heel vaak ten berde bracht dat ik niet bepaald enthousiast aan de sessie begonnen was, maar dat ik het voorwaar de moeite vond. Hoewel mijn weerstand nog steeds groot is, vind ik bewegingstherapie een essentieel onderdeel van een revalidatietraject. Met Rosalie als gids is het een boeiende en soms best wel spannende ontdekkingstocht! Ik kan haar iedereen aanraden.

Heinz


Ik heb vandaag voor de eerste maal Bodywork gevolgd bij Rosalie. Ik heb er ontzettend van genoten en raad het iedereen aan. Heeft beweging/dans reeds een plaatsje in jou leven dan is dit een heerlijke manier op jezelf op een ander manier te ervaren. Is bewegen of dans iets nieuws/oud dan is dit een heerlijke manier om je lichaam en geest in beweging te (laten) brengen. Een echte aanrader!

Myrthe


Ik ben bij Rosalie terecht gekomen met een verlammende angst om te bewegen. Het idee dat anderen me zouden kunnen zien dansen deed me gewoon bevriezen, ondanks m'n intense band met muziek. Tegelijk zat ik ook algemeen in een heel slechte periode in m'n leven. Via bodywork heeft Rosalie me doen inzien dat een lichaam in beweging zoveel verder raakt dan altijd maar ter plekke te blijven trappelen. Het was een uitermate bevrijdende ervaring, op meerdere vlakken. Ik kom zeker nog terug om hier verder mee aan de slag te gaan, en raad anderen aan om het zeker ook eens te proberen!

Christopher Lannoo


Enthousiast, maar niet zonder schroom, schreef ik me in voor een dansworkshop bij Rosalie Verté. Bewegen is immers mijn ding, vooral via yoga, met dans heb ik echter geen ervaring en wist ik dat ik uit mijn comfort-zone zou moeten komen. Het werd een echte ontdekking! Rosalie haar aanpak is toegankelijk en geruststellend. En iedere keer opnieuw was er een uitnodiging om in de flow telkens een stapje verder te gaan. Ik heb het als bevrijdend ervaren om een buiten de lijntjes te kunnen kleuren, om vrij te bewegen helemaal in het ritme van de zorgvuldig gekozen muziek. Een echte aanrader.

Leen - hulpverlener en zwangerschapsyogadocent


Bewegen en bewogen worden...in beweging zetten wat in mijn lichaam gebeurt dat is waar ik echt behoefte aan had in deze workshop. Heel ongedwongen gebeurde dit. Rosalie heeft de bekwaamheid om op een spontane manier richting te geven, ze voelt de groep aan, ziet wat gebeurt en ondersteunt waar nodig! Ze leidt op een niet dwingende manier en kan een sfeer van veiligheid scheppen. Het was voor mij een bevrijdende ervaring. Dat dit voor alle leeftijden boeiend blijft kan ik beamen.

Een oudere dame


 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan vrijblijvend contact op ...


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief